SALAMLI & PEYNİRLİ OMLET

 

Malzemeler ;
* salam (küp kesilmiş)
* rende tulum peyniri
* yumurta 3 adet
* tuz & karabiber
* süt
* tereyağ

Yapılışı ;
-Bir kaseye yumurtaları kırın, 2 kaşık kadar süt ilave edin, tuz ve biberini koyup çırpın.
-Kaseye daha sonra salamı ilave edin.
-Teflon tavada tereyağını eritin, çırpılmış yumurtayı tavaya dökün.
-Omletin bir tarafı pişince peynirleri serpiştirin.
-Omletin kenarlarını tavadan iyice spatula yardımı ile sıyırarak kurtarın.
-Tavayı ileri geri sallayın ve omletin hareket ettiğinden emin olun.
-Arzu ederseniz tavayı ileri geri sallayarak sert bir hareket ile omleti katlayın.
-Katlanan omletin kıvrılan dış yüzeyi pişik olduğu için kendi sıcaklığı ile peynir eriyecektir.

Servis önerisi ;
-Omleti yeşillikler ile, kızarmış ekmek üstünde servis edebilirsiniz.
-Bu tarifteki omlet süt sayesinde katlandığında  hafif börekimsi bir görüntüye sahip oluyor.
-Avrupa mutfaklarındaki gibi özellikle bu omleti limon ile servis etmenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun

Reklamlar