ÇİĞ BÖREK

Hamur Malzemeleri ;
* 4 bardak un (18-20 börek için)
* 2 çay kaşığı tuz
* 1/2 su bardağı yoğurt
* 1,5 bardak su

İç Malzemeleri ;
* 200 gr kıyma
* kıyılmış maydanoz
* 1 orta boy soğan (kübik kıyılmış)
* 1 domates (kabuksuz küp kesilmiş)
* tuz
* karabiber
* 1 kaşık salça (eğer istiyorsanız)


Yapılışı ;
-Unu eleyerek bir kaba aktarın.
-Tuzunu ilave edin.
– Parmak uçlarınızla unun ortasında bir oyuk oluşturun.
– Çukurlaştırdığınız kısma yoğurdu koyun.


– Suyu azar azar ilave etmeye başlayın ve çukurun dışından unları alıp çukura doldura doldura su ekleyerek hamuru karmaya başlayın.
– Su ekleme işlemi bitince hamuru karmaya devam edin.
– Hamur karmaya devam ederken belki az miktarda su veya un kaldırabilecek kıvamda olabilir.Gerekli olandan ilave edin.
– Hamur istenilen kıvama gelince nemli bez örterek bir süre dinlendirin.
– Daha sonra hamurlardan parçalar kopartarak unlu tepsiye yerleştirin.
– Hamurları un serpili bir alanda ara ara un serperek yuvarlak olarak açın.
– Tamamı bitince bir hamurun bir tarafında kıymalı içi koyun ve kapatın.


– Hamur kesme makinesi veya keskin bir çay tabağı yardımı ile kenarlarını kesin.
– Her biri tamamlanınca çukur tavada kızgın yağda kızartın.
– Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Öneriler ;
-Bu böreği yaparken kızartma işlemi önemlidir; böreği yağa attığınız zaman bir servis kaşığı yardımı ile tavadan kızgın yağı sürekli üzerine serperek böreği kabartmanız gerekir.
-Bazıları illa ki açılacaktır bu yüzden yağ fışkırmalarına dikkat edin.
-Salçalısı özellikle ev yapımı ayran ile muhteşem oluyor.

Afiyet olsun

BEZNER YAZILAR ;

Papağan Çiğ Börek / Eskişehir

Paçanga Tarifi

Karnıyarık Börek Pizza

Pastırmalı Tava Böreği

Reklamlar