KIZARMIŞ PİLİÇ ÇÖP ŞİŞLER



Malzemeleri ;
* 6-7 parça ızgaralık kemiksiz kalça (şişlik kesilmiş)
* kuru dağ kekiği
* 2-3 diş kıyılmış ve hafif ezilmiş sarmısak
* kimyon
* zeytinyağı
* tuz ve tane karabiber
* toz renk biberi

Yapılışı ;
– Tavukları ister önce çöp şişlere dizin veya önce sosa yatırıp ondan sonra şişlere dizin.
– Öncelikle bir kaba önce yağı koyun sonra sarımsak, kimyon, tuz ve biberleri serpin. Çırpma teli ile karıştırın.
– Tavukları güzelce bu sosa yedirin.
– Tavukları 2-3 saat buzdolabında marine edip beklenttikten sonra eğer şişlere dizmediyseniz dizin. Tavada bir parmak kadar sıvıyağ kızdırın.
– Tavukları kızgın yağda kızartın.
– Tavukların pişirmesi bitince servis etmek  üzereyken dağ kekiği serperek sıcak  olarak servis edin.

Öneriler ;
-Kekikleri marine edeceğiniz yağa atmayın, bunun sebebi hem pişerken kekikler yanacaktır, hem de kekik kuru olarak her zaman daha güçlü bir aroma sağlar.
– Servis sayınız çok ise tavukları sıcak kalacak kapaklı bir kaba alın ve o zaman  kekik serpip kapalı olarak kendi ısılarında demlendirin, hem şişlerde kuruma daha az olur hem de kekik aroması çok daha etkili ve kuvvetli olacaktır. Bu şekilde servis edecekseniz mutlaka kabın dibine süzülen yağa kızarmış  ekmek bandırmayı unutmayın…

Afiyet olsun

Reklamlar