FIRINLANMIŞ TAZE PATATESLER

fırında patates

Malzemeler ;
* Yaklaşık 20 adet taze patates (ikiye bölünmüş, yıkanmış, kabuklu)
* dağ kekiği
* 10 diş sarımsak (yarısı dövülmüş yarısı gelişi güzel dilimlenmiş)
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* tuz & karabiber
* toz renk biberi
* tereyağ parçaları
* aleminyum folyo veya fırın torbası

Yapışı ;
-Bir kasede bütün malzemeleri elinizle güzelce harmanlayın.
-Tezgahınıza aleminyum folyoyu güzelce yayıp,patatesleri boşaltın. Torba kullanacaksanız malzemeleri torbaya yerleştirin.
-Tereyağ parçaları koyup üzerini başka bir  folyo ile kapatıp kenarlarından güzelce bastırarak iki folyoyu birbirine iyice tutturun.
-Sıcak fırında 180-200 ° de yaklaşık 1 saat pişirin.

Afiyet Olsun

Notlar ;
– Patateslerin aynı boy olması işinizi kolaylaştıracaktır.Farklı boylarda ise bölerek birbirine yakın boylara kendiniz getirebilirsiniz.
– Patatesler fırınlara göre farklı pişme süresinde pişebilirler o yüzden 1 saat sonra bir bıçak ile içlerini kontrol edip pişirmeye devam edebilirsiniz.
– Izgara et veya tavuk yanında müthiş bir garnitür olacaktır.
– Özel davetlerde veya değişiklik istediğinizde sıcak haliyle bira yanında servis edebilirsiniz.

Reklamlar