PİLİÇ KÜLBASTI

tavuk külbastı

Malzemeler ;
* 1 adet kemiksiz tavuk kalça fileto
* dağ kekiği
* renk biberi
* tereyağ
* sıvı yağ
* tuz & karabiber
* 1 kaşık soya sosu

Yapışı ;

Kömürde yaparken;
-Tavuk etini sıvı yağ ile güzelce yağlayın ve üzeri kül ile örtülü dinlenmiş kömür ateşi ızgarasına koyun.
-Bir yüzü pişerken size bakan yüzüne tuz, tane karabiber ve renk biberi serpin.
-Bir yüzü tamamen piştikten sonra tavuğu çevirin ve diğer yüzünede aynı baharatları serpin.
-Mangaldan tavuğu almanıza yakın zamanda tavuğa bir iki damla serperek soya sosu ekleyin ve kısa süreli çevirerek pişirmeye devam edin. Bu işlemi çift tarafınada uygulayın.
-Tavuğu ateşten alırken ve mutfak fıçrası ile yumuşak tereyağından iki tarafındada sürün ve kekik kaplı bir tabağa çıkartarak çift tarafınıda kekiğe bulayın.
-Aşırı dağ kekiği acımsı bir tat verebilir o yüzden biraz vurarak üzerindeki fazla kekikleri düşürün ve edin.

Tavada yaparken;
-Tavada sıvı yağı güzelce kızdırın.Tavuk etini kızgın yaplı sıcak tavaya koyun ve ateşi hemen kısmayın.
-Bir yüzü yüksek ateşte pişerken size bakan yüzüne tuz,karabiber,renk biberi serpin.
-Bir yüzü tamamen piştikten sonra tavuğu çevirin ve diğer yüzünede baharatları serpin.
-Diğer yüzüde pişince ateşi düşürün tavuğu ocaktan almanıza yakın bir sürede iki tarafınına damla damla serperek soya sosu ekleyin ve kısa süreli çevirerek pişirmeye devam edin.
-Bir parça tereyağını tavaya atıp kapak kapatarak ateşi kapatın.
-Kekik kaplı bir tabağa çıkartarak çift tarafınıda bulayın.
-Aşırı dağ kekiği acımsı bir tat verebilir o yüzden biraz vurarak üzerindeki fazla kekikleri düşürün ve öyle servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar