TEMEL KREP HAMURU TARİFİ

Malzemeler ;
* 1 bardak un (tava boyutuna bağlı 28cm. tava için  8-10 krep için)
* 2 bardak süt
* 2 yumurta
* tuz
* 1 kaşık pekmez veya bal (tatlı yapacaksanız, yoksa sadece üstteki malzemeler yeterli)

Yapılışı ;
– Önce unu ve tuzu bir kaseye koyun.
– Yumurtaları kırıp, sütü ekleyin.
– El mikseri ile hepsini çırpın.
– Teflon tavayı ısıtıp üzerinde bir parça yağ kızdırıp, kepçe ile krep karışımından kızgın tavaya koyun.
– Bir tarafı sertleşip krep tavada gezinmeye başlayınca krebinizi çevirin.
– İlk krepten sonra hem tavanın ısısını, hem yağ miktarını hemde ateşin yoğunluğunu istediğiniz krebe göre ayarlayın.
– Eğer çok kalın olmuşsa başka bir kepçe veya küçük kepçe ile krep boyutunuzu ayarlayın.

Afiyet Olsun

Reklamlar