KAĞIT KEBABI

Malzemeler ;(3-4 kişilik)
* 1 adet yanmaz fırın kağıdı veya folyo
* 500 gr. kuşbaşı kuzu eti (but veya önkol)
* 1 adet kuru soğan (dörde bölünmüş)
* 1 adet sivri biber
* mantar (dörde bölünmüş)
* bezelye (bir avuç)
* tereyağ
* 2-3 diş sarmısak
* kimyon
* kekik
* tuz & karabiber
* tereyağı

Yapılışı ;
– Bir tencere içerisinde kuzu etlerini 2-3 yemek kaşığı oda sıcaklığındaki tereyağı ile ovun.
– Daha sonra aynı tencereye  mantarları da koyun. Birbirine karıştırın.
– Yağlı kağıt veya folyoyu tezgaha serip önce etleri ve mantarları üzerine koyun.
– Sonra bezelyeleri seriştirin, sarmısakları da elde dilimleyerek etlerin aralarına serpiştirin.
– Soğanları ve sivri biberleri ekleyin.
– Kekik ve kimyon ile tatlandırıp tuz ve biberini ayarlayın.
– Yağlı kağıt veya folyoyu üzerine bir başka kağıt sererek ve folyo sererek uçlarından iyice  katlayıp, kapatın.
– Önceden ısıtılmış fırında 185° de 1,5  saat kadar pişirin.
– Kağıt kebabı açtıktan sonra eğer tam pişmemiş ise birazda fırın ızgarasında kızartın ve sıcak olarak yanında lavaş ile servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar