SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI

toyuk aşı çorbası

Malzemeler ;
* 2 bardak yoğurt
* 1 yumurta
* 1 kaşık un
* 1 kahve fincanı buğday
* 1 kaşık tereyağ
* nane
* tuz

Yapılışı ;
– İki bardak yoğurdu yumurta ve un ile tencerede iyice karıştırın.(mümkünse el blenderı veya mixer ile, çünkü çok iyi karışması gerekiyor)
– Karıştırmayı devam ederek 10 bardak su ekleyin.
– Buğdayları yıkayıp ekleyin.
– Ocağa koyup kaynayana kadar sürekli karıştırın.
– Kaynadıktan sonra tuzunu ilave edin.
– Buğdaylar pişene kadar sürekli karıştırmaya devam edin.
– Ayrı bir tavada tereyağında naneleri kavurup,kaynayan çorbaya ekleyin.
– Ocaktan alıp oda ısısına gelene kadar karıştırarak soğutun.
– Buzdolabında soğutup servis edin.

Notlar ;
* Yoğurdun kesilmemesi ihtimaline karşı kaynamadan önce tuz koymayın.
* Kaynayana kadar sürekli karıştırmak kesilmemesi için çok önemli.
* Soğutma işleminde de karıştırması çok önemli. Kendi halinde soğumaya bırakılırsa hemen kesilebilir.
* Çorba özelliği gereği bir gün dolapta bekletilmeli ve ertesi gün servis edilmelidir.

Afiyet Olsun

Reklamlar