ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

zeytinyağlı taze fasulye

Malzemeler ;
* 1 kg taze fasulye
* 3 adet soğan (kabuksuz küp küp elde doğranmış)
* 2 adet domates (kabuksuz küp küp elde doğranmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı şeker
* tuz
* 1 bardak su

Yapılışı ;
– Fasulyelerin kenar kılçıklarını temizleyin,hem boydan hemde enine ikiye bölün.
– Fasulyeleri yıkayın.
– Düdüklü tencereye koyun ve soğan ve domatesleri,zeytinyağını koyun.
– Tuzunu ve şekeri koyun.Bir bardak suyu koyun.
– Ellerinizle bütün malzemeyi harmanlayarak karıştırın.
– Kullanmayı biliyorsanız düdüklüyü kapatıp pişirmeye başlayın,düdüğü öttükten sonrada 15 dakika daha pişirin.
– Eğer düdüklü kullanmayacaksanız normal tencerede fasulyeler kontrol ederek pişirin.
– Pişince tencereyi ateşten alın.
– Kendi sıcaklığında tenceresinde soğutun.

Afiyet Olsun

Reklamlar