KIYMALI KREP

kıymalı krep

Malzemeler ;
kreplerinizi  krep hamuru tarifine göre hazırlayınız.

İçi için malzemeler ;
* 250 gr kıyma
* 2 adet küçük soğan (elde gelişi güzel şekilsiz doğranmış)
* 1 avuç bezelye
* 1 adet büyük domates (kabuksuz elde şekilsiz doğranmış)
* tuz
* zeytinyağı
* tereyağ
* kaşar peyniri (üstünde kızartmak için)

Yapılışı ;
– Kreplerimizi hazırladıktan sonra soğumaya kenarda bekletin,üzerine başka bir tabak kapatın.
– Tencerede 2 kaşık zeytinyağında kıymayı kavurun.
– Kıyma kavrulunca soğanları ekleyin.
– Birlikte kavurduktan sonra domatesi atıp ateşi en kısık hale getirin.
– Bezelyeleri da atıp kavurmaya devam edin.
– Yarim çay bardağı sıcak su ekleyin (bezelyeler için)
– Bir parça lezzet için tereyağı atıp tuzunu ve biberini ayarlayın.
– Kapağını kapatıp kısık kısık 5 dk pişirip,ateşi kapatın.
– Kreplerinizi tezgaha açıp içlerine arzu ettiğiniz kadar (krep sayınıza göre) kıymalı içi paylaştırın.
– İster rulo,ister bohça,ister kare,ister üçgen katlama şekilleri ile  kreplerinizi katlayın.
– Üzerlerine kaşar koyup fırın ızgarasında kaşarları eritip,servis edin.

Notlar ;
– Servis yapacağınız zamana göre krepleri 2 gün dolapta üstü kapalı olarak saklayabilirsiniz.(Üzerleri kapalı olmazsa kenarları sertleşip kırılabilir)
– Eğer servisini daha sonra yapacaksanız kıymayı kreplere koymadan bekletin, soğuk harcı koyup krepleri fırına atarsanız kaşar eriyene kadar içi yeteri kadar ısınmayacaktır. Kıymalı harcı ısıtarak krepleri hazırlayın.

Reklamlar