YUNAN USULÜ DENİZ BÖRÜLCESİ

Malzemeler ;
* 2 demet deniz börülcesi (haşlanmış ve buzlu suya alınarak soğutulmuş)
* 4-5 adet domates (kabuksuz ve rendelenmiş)
* 2 tatlı kaşığı kimyon
* 5-6 diş sarmısak (dilimlenmiş)
* 2 yemek kaşığı sirke
* 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
* tuz

Yapılışı ;
– Deniz börülcelerinin kılçıklarını ayıklayın, yayvan bir kayık tabağa koyun.
– Bir kase içine rende domatesi, yağı, sirkeyi, tuzu, kimyonu koyup çeyrek çay bardağı su ilave edip çırpın.
– En son kıyılmış dilim sarmısakları da ilave edip deniz börülcesinin üstüne gezdirin.
– Soğuk olarak servis edin.

Afiyet Olsun

 

Reklamlar