ONA SANDVİÇ DEMEK ÇOK AYIP !!

O BİR KUMRU !!!
Hüseyin Pekmen,Çeşme’nin meşhur kumrusunun mucididir.
Askerlik yaparken tanıştığı hamburger ve sandviç, Pekmenin aklına bir Türk sandviçi yapmayı getirmiş.
O dönemde unutulmak üzere olan yöresel bir ekmeği odun ateşinde kızartıp içine Kars kaşarı ve sucuk koymuş. Ekmek İzmir’in meşhur kumru kuşuna benzediği için de adını ‘Kumru’ koymuş.

Ekmeğin püf noktası ;
*Ekmek kesinlikle katkı maddeleri içermiyor,
*Eski köylerde yapılan mayalama usulüyle hazırlanıyor,
*Hamur nohut ile mayalandırılıyor,
*Ekmek pekmez banyosu yapılarak susamlanıyor,
*Odun ateşinde pişiriliyor,

kumrucu hüseyin

İyi Kumru nasıl olur?
*Türk damak tadına uygun olan ürünler tercih edilmelidir,
*İlk yapılan orjinal kumru sadece sucuk, kars kaşarı ve domates ile olanıdır,
*Müşteri sayısı ve talep artıkça zevklerde çeşitlerde değişkenlik gösterir olmuş,
*Tam karışık, Yengen, Sayaslı vs gibi çeşitleri zamanla oluştu,
*Gerçek kasap sucuğu kullanılması en büyük özelliğidir.
(Çeşmede ki gerçek kumrucular özel kasap sucuğu veya fermante sucuk kullanırlar)

Kaynak ;
Tempo dergisi Çeşme Guide Eki.

 

 

   
 

 

   

 

  

Reklamlar