ABBAGANNUŞ

Malzemeler ;
* 6 adet patlıcan
* 3 diş sarımsak
* 1 diş ezilmiş sarımsak (etlerle tencereye atılacak)
* maydanoz
* tuz
* karabiber
* tereyağı
* sıvı yağ (2-3 kaşık)
* 400 gr. kadar kuzu kuşbaşı (ufak şişlik hazırlar gibi)
* kimyon
* toz kırmızı biber

Yapılışı ;
– Kuzu etlerini yıkayıp süzün. Sıvı yağ, tuz, karabiber ve kimyonla tatlandırıp eliniz ile harmanlayın.
– Tencerede sıvı yağı kızdırıp etleri atıp sürekli karıştırarak ve kavurun.
– Bir diş ezilmiş sarımsağı da gelişi güzel elinizde kıyarak tencereye etlerin içine atın.
– Bir süre daha kavurduktan sonra etlere 1 çay fincanı sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler pişene kadar pişirin.(ara ara suyu kontrol edin yaklaşık 40-55 dk sürecektir)
– Patlıcanlara çizikler atarak uygun olan şekilde (kömürde, ocakta, fırında) közleyin.
– Közlediğiniz patlıcanların akan suyun altında kabuklarını soyun.
– Geniş kesme tahtasında 3 diş sarımsağı bıçak yardımıyla ezip kıyın.
– Daha sonra patlıcanlarla sarımsakları çift elinizde bıçak kullanarak zırh çeker gibi kıyın.
– Teflon tavada patlıcanları ısıtın, ve servis tabağına alın. Ortasını oyun.
– Oyuk kısma pişmiş kuzu etlerini koyun.
– Bir pot içinde tereyağını eritin ve toz kırmızı biber ile yakıp patlıcanların  üzerine dökün.
– Maydanoz ile süsleyip servis edin.

Afiyet Olsun

 

Reklamlar