PROFITEROL

Hamuru ;
(porsiyonu 5 top olarak planlarsanız yaklaşık 10-12 pors. için)
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tutam tuz
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı vanilya
* 4 yumurta

Yapılışı;
– Tencerede 1 bardak suyu kaynatın.
– Kaynayan suya tereyağ,tuz,şekeri ilave edin.
– 1 bardak unuda ilave edin.
– Tencere dibi beyaz bir tabaka kaplanana kadar karıştırın.
– Elde edilen hamur ılınınca yumurtaları tek tek yedirerek kırın.
– Vanilyayı ekleyin.
– Hamurdan çay kaşığı boyunda toplar alarak yağlı kağıda aralıklı olarak dizin.
– 160° de kabarana kadar pişirin.Daha sonra 165° de pembeleşene kadar pişirin.
– Fırını açmadan içinde soğutun.

Kreması ;
* 500 ml süt
* 3 yumurta
* 3 yemek kaşığı un
* 7  yemek  kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı vanilya

– Tüm malzemeleri blender da çırpın ve orta ateşte hızlı hızlı karıştırarak kaynatın.
– Kabuk tutmaması için karıştırarak soğutun.

Çikolata Sosu;
* 1 paket Dr.Oetker çikolata sosu
(tarifine göre hazırlayın)

– Fırından aldığınız topları açıp içlerini krema ile doldurun.
– Tabaklarına dizin ve çikolata sosu ile servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar