ETLİ & PİDELİ KEBAP

Malzemeler (Sos için);
* 2 yemek kaşığı salça
* 1/2 fincan sıvı yağ
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 1 adet kesme şeker
* sıcak su

Malzemeler ;
* Kişi başı 2’şer parça Antrikot olarak hesaplama yeterli olacaktır.
(antrikotları şeritler halinde kesip hazırlayın)
* 6-7 diş sarımsak
* süzme yoğurt
* kişi başı 1 adet ramazan pidesi veya tırnaklı kebap pidesi
* kıyılmış maydanoz,
* kişi sayısına göre sivri biber (közlenip tabakta kullanılacak)
* bol miktarda tereyağ

Yapılışı ;
 – Öncelikle salçalı iskender sosunu hazırlayın. Bir tencerede sıvı yağı kızdırın ve salçayı atıp kavurun.
– Çiğ salça kokusunu kaybedince sıcak su ilave edin. Azar azar ilave edin ki istediğiniz ayarda bırakabilin.
– Salçalı sos kaynayınca içine şekeri,sirkeyi,kimyonu ilave edin. Tuzunu ayarlayıp kısık ateşte biraz kıvamlaştırın.
– Daha sonra kapağını kapatıp dinlenmeye alın.
– Fırın tepsisine pidelerinizi dizin. Pidelerin üzerine tereyağ parçaları atın.
– Fırında pideleri 180 derecede 12-13 dk ara ara tereyağı iyice yedirmek için alt üst harmanlayarak ısıtın.
– Arzu ettiğiniz kıtırlıkta olanca fırından alın.
– Süzme yoğurdu sarımsaklayıp hafif sulandırın.
– Etleri 1 yk tereyağı ve 2 yk sıvı yağ ile suyunu çekip salana kadar kavurun.
– Bir yandan da biberlerinizi közleyin.
– Etler suyunu çekip kavrulmaya başlayınca tuz, karabiber,kimyon ve 2 ince kıyılmış sarımsağı ilave edin. Yüksek ateşte karıştırarak kavurun.
– Etleri daha sonra kapağını kapatıp kenarda bekletin.

İdeal servis ;
* Ilık ve kıtır tereyağlı pidelerinizi servis tabağınıza yayın.
* Üzerlerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
* Etleri yoğurtlu pidelerin üstüne yayın.
* En son arzu ettiğiniz miktarda sos gezdirin ve maydanoz serpin.
* Arzu ederseniz yine üstüne tereyağ yakabilirsiniz. Közlenmiş biberlerde servis edin.

Afiyet Olsun…

Reklamlar