MANTAR PANE VE LABNE DİP SOSU

Malzemeler ;
* 1 kutu mantar (12-13 adet) yıkanmış ve kuru bezle silinmiş
* 2 adet yumurta
* 1 paket galeta unu
* tuz ve karabiber
* sıvı yağ
* 1 kase un

Labne dip sos için ;
* 1 kaşık dereotu (kıyılmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 tutam tuz
* 1 tatlı kaşığı mayonez
* 1 tatlı kaşığı ceviz (dövülmüş)
* 2-3 kaşık labne peyniri
* 1 kaşık süzme yoğurt

Yapılışı ;
– Mantarları iyice kuruladıktan sonra önce una bulayın.
– Yumurtaları tuz ve biberle tatlandırıp iyice çırpın.
– Unlu mantarları daha  sonra çırpılmış yumurtaya bulayın.
– Daha sonra yumurtalı mantarları geniş bir kasede iyice galeta ununa bulayıp komple galeta unu ile kaplayın.(farklı paneleme teknikleri için tıklayın)
– Pane olmuş mantarları daha sonra 20-30 dk kadar buzdolabında bekletin.
– Kızgın sıvıyağda 4-6 dk kızartın.

 Not :
-Fotoğraftaki mantarları fırında yaptık,daha sağlıklı ve yağ kullanladan yapmak isterseniz yağlı kağıt sererek mantarları tepsiye dizin ve 200 derecede 16-17 dk kadar pişirin.
-İzmirdeki 90’lı yılların meşhur tavukçuları Parmakyalatanı ve Musty’i hatırlayanlar  mantar pane yanındaki bu efsane dip sosu mutlaka bilirler.
-Labne dip sos malzemelerini az sulandırarak kasede karıştırın.
-Mantarları mükemmel labne sos ile servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar