KAĞITTA KAŞARLI PASTIRMA

Malzemeleri ;
* 13-14 adet kırık veya dilim pastırma parçaları
* 1 adet sivri biber (doğranmış)
* 2 adet domates (kabuksuz gelişi güzel doğranmış)
* 1 çay kaşığı kimyon
* 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* tuz ve tane karabiber
* tereyağ parçaları (2-3 büyük zar şeklinde parçalar)
* 1/2 kuru soğan (piyazlık doğranmış)
* alminyum folyo
* 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı ;
– Alminyum folyoyu mutfak tezgahınıza  açın. Ve folyoyu zeytinyağı ile yağlayın.
– İçine bütün pastırmaları sıra sıra yayın ve üzerlerine domates ile biberi serpiştirin.
– Soğanı da koyarak diğer tüm  baharatlarını üzerlerine serpiştirin.
– Kaşar rendesini de  üzerine serpip, parça parça tereyağlarını da kaşarların üzerine bırakın.
– Başka bir folyo ile üzerini kapatıp kenarlarını kıvırarak sıkıca sarın.
– 180 derece fırında 12-15 dk kadar pişirin.

Not:
Pastırma pişerken folyo iyice şişecektir. Bu yüzden fırından aldıktan sonra folyoyu yırtarken çıkacak olan sıcak buhara dikkat etmek gerekiyor.

Afiyet Olsun..

Reklamlar