YOĞURT MARİNELİ IZGARA TAVUK

Marine Malzemeleri;
*500 gr tavuk eti
* tuz & tane karabiber
* 1 kase yoğurt
* 2- kaşık ketçap
* kimyon
* zeytinyağı

Yapılışı ;
– Tavuk göğüslerinizi istediğiniz şekilde porsiyonlayın.(şerit, ince, kuşbaşı vs.)
– Yukarıdaki malzemeler ile sosunuzu çırparak hazırlayın.
– Tavukları bu sosta en az 3 saat kadar bekletip dinlendirin.
– Tavuğu ızgara veya tavada pişirin.

Not:
– Ketçap oranı fazla olursa siyah siyah yanıklar daha fazla olacaktır.
– Mangalda yapılırsa üzeri kül ile örtülmüş bir dinlenmiş ateşte yapılmasında fayda var.
– Mangala damlayan yağlar aksi taktirde problem olacaktır.

Afiyet Olsun…

Reklamlar