BOLONEZ SOSLU & YOĞURTLU MAKARNA

Malzemeleri ; (4-6kişilik)
* 500 gr spaghetti makarna
* tuz
* 2 kaşık sıvıyağ
* 1 kase sarmısaklı yoğurt
* 1 kase kıyılmış maydanoz
* bolonez (kıyma sos)  için tıklayın

Yapılışı ;

– Önce bolonez sosunu hazırlayın ve kenarda ılınması için bekletin.
– Tencerede suyu kaynatın ve sıvıyağ ile tuz serpin.
– Makarnalarınızı kendi ayarınızda göre pişirin, ideal ve paketlerde tavsiye edilen süre  7-9  dk.
– Makarnaları direk tenceresi ile  soğuk suyun altına tutmadan kenara alın, daha sonra faza suyunu süzdürün.
– Makarnayı yıkamayın, çünkü zaten üzerine yoğurt dökeceğiniz için makarna iyice soğumasın. Makarnayı bu yüzden tenceresindeki ılık suyun içinde makarna maşası  ile servis tabağına alın.
– Makarnayı servis tabağına koyup üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirin.
bolonez (kıyma sos) ve maydanoz ile üzerini kaplayıp sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar