PAÇANGA BÖREĞİ

Malzemeleri ; 16 adet (2 yufka için)
* 16 dilim pastırma
* tuz
* kızartmak için sıvıyağ
* 32 dilim parmak şeklinde kesilmiş kaşar peyniri
* 8 adet sivri biber (2’ye bölünmüş)
* 16 dilim kabuksuz domates

Arzu edilirse bütün malzemeler kıyılmış olarakda kullanlabilir. Kıyılmış şekilde kullanarak börek sayısını artırabilirsiniz.

Yapılışı ;
– Yufkaları üstü üste getirerek yufkaları 8’e bölün.
– Yufkaların geniş kısımlarına 1 adet pastırma dilimi, 1 sivri biber, 1 dilim domates ve 2 dilim şerit kaşarlardan koyun.
– Tuz ile tatlandırın.
– Yufkaların kenarlarını içeri alarak geniş şekilde sarın ve uçlarını su ile tutturun.
– Dolapta 15-20 dakika bekletin.
– Kızgın sıvıyağda arzu ettiğiniz ayarda kızartın.

Afiyet Olsun

 

Reklamlar