KURU CACIK

kuru cacık

Malzemeleri ;
* 4 kaşık süzme yoğurt
* 1 kaşık normal yoğurt
* 2-3 diş sarmısak (kıyılmış)
* 2 tatlı kaşığı toz kuru nane
* tuz
* 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
* 1 adet salatalık
* 1 fincan kıyılmış dereotu

Yapılışı ;
– Bir kaseye yoğurtları, sarmısağı ve tuzu ekleyin.
– Salatalığı soyup diklemesine 4’e bölün. Ortada kalan çekirdekli kısımları alın.
– Küp küp doğrayıp yoğurta ekleyin.
– Dereotu ve naneyi de serpin ve iyice karıştırın. Süzme yoğurttan kaynaklanan hafif macunumsu olması gerekiyor.
– Daha sonra temiz bir tabağa alıp üzerini zeytinyağı ve dereotu ile tamamlayıp soğuk servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar