FIRIN MAKARNA

Malzemeleri ;(6-8 kişi için)
* 1 paket fırın makarnası (500 gr)
* 5 litre su
* 50 gr tuz (1,5 yemek kaşığı)
* beşamel sos (tarifi tıklayarak görün)
* kaşar peyniri rendesi (tercihen mozarella)
* 1 kaşık tereyağ (beşamel haricinde üzerine sürmek için)

Yapılışı ;
– Tencere de makarna suyu kaynatın. Kaynayan suya sıvıyağ , tuz serpin ve tuzun erimesini bekleyin.
– Makarnanızı kaynar suya atarak aldante ayarında yaklaşık 6 dk. kadar pişirin.
Beşamel sosu bu zamanda yapmak en doğrusu olacaktır, beşamel sosu tarifine uygun olarak hazırlayın. Makarnayı haşlayıp süzme işleminden sonra beşamel sosu sürülebilir bir kıvamda hafif ılık bir halde kullanacağız.
– Daha sonra makaranayı tenceresi ile birlikte akan suyun altına alıp soğutma işlemini yapın.
– Makarnayı tencereden süzüp biraz da akan suyun altında  diriliğini korumak için kısaca yıkayın.
– Fırın kabını tereyağı ile hafif yağlayın ve suyu tamamen süzülmüş makarnayı fırın kabına boşaltın.
– Üzerine beşamel sosu döküp iki malzemeyi iyi şekilde birbirine yedirip harmanlayın.
– Gerekiyorsa tuz ve karabiber ilave edin.
– Üzerini komple kaşar rendesi ile kaplayıp. Ilık fıırnda yaklaşık 175 derecede  13-17 dk arasında pişirin.
– Komple kaşar kızarıp eridikten sonra fırça yardımı ile tereyağı sürüp kapalı fırında  kapağı aralık olarak 4-5 dk kadar daha tutun ve dinlendirin.
– Makarnanızı yukarıdaki gibi fırında dinlendirdikten sonra porsiyonlayıp servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar