ELDE KESME ÇOBAN SALATA

çoban salata elde kesme

Malzemeleri ;(4 kişi için)
* 2 adet yerli domates ( kabuksuz)
* 1 adet salatalık
* 1 adet kuru soğan veya kırmızı soğan
* 2 adet çarliston biber
* 2 adet taze soğan (isteğe bağlı)
* 1 kase maydanoz
* 2 yemek kaşığı sirke
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* ½ limon

Yapılışı ;
– Bir kase içerisine sırası ile soğan, biber, maydanoz, salatalık, domatesi tahta kullanmadan elinizde direk kaseye doğrayın.
– Önce limon suyu ile tatlandırın. Tuz serpip, sirke ile iyice karıştırın, dolapta biraz soğutun.
– Farklı bir kaseye alıp sızma zeytinyağını gezdirin.
– Arzu ederseniz taze soğan ve zeytin ile birlikte servis edin. Özellikle ızgara balık ve rakıya eşlik ederek servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar