CORDON BLEU NASIL HAZIRLANIR ?

piliç cordon blue

Malzemeleri ;(4 kişilik)
* 4 adet tavuk göğüs bonfile
* 16 dilim macar salam
* 12 dilim kaşar peyniri
* 2 adet çırpılmış yumurta
* 2-3 çorba kasesi pane harcı veya galeta unu
* 1 çorba kasesi un
* kızartmak için sıvıyağ
* tuz ve tane karabiber

Yapılışı ;

– Tavuk bonfileleri üstündeki kalın kısımdan enlemesine keserek kelebek şeklinde açın.

– Tavuk bonfileleri daha sonra et döveceği ile düverek inceltin.

– Daha sonra her yaprak şeklinde hazırladığınız piliç bonfilelerin içine 4’er dilim salam koyun.

– Salamların üzerine kaşar peynirlerini dizin. Tuz ve tane karabiber ile lezzetlendirin.
– Bonfilelerin boş yerlerini malzemeli kısımın üzerine katlayın.Ve kürdan ile sabitleyin.

– Tavukları daha sonra önce una, sonra yumurtaya ve en son pane harcı veya galeta ununa bulayın.


– Tavukları güzelce paneledikten sonra buzdolabında biraz bekletin.
– Sıvıyağda çift tarafını güzelce kızartıp servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar