ET FAJITA

Malzemeleri ;(3 adet fajita için)
* 500 gr antrikot (şerit kesilmiş)
* 1 adet paprika kırmızı biber (şerit doğranmış)
* 1 adet çarliston biber (şerit doğranmış)
* 1 adet büyük boy soğan (piyazlık doğranmış)
* 2-3 diş sarmısak (elde kıyılmış)
* tane karabiner
* tuz
* 3 adet lavaş ekmeği
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* kurutulmuş kırmızı biber

Yapılışı ;
– Tavada yağları ısıtıp etleri tavaya koyun.
– Yüksek ateşte etleri karıştırarak soteleyin ve suyunu salmasını sağlayın.
– Etler suyunu salınca biberleri atın ve altı kısık olarak ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
– Lavaş ekmeklerini doğrayın.(üçgen şeklinde porsiyonlayabilirsiniz)
– Daha sonra etlere sarımsak, tuz, karabiber serpip karıştırın.
– Ateşi tamamen kısıp soğanları komple tavaya yayıp hiç karıştırmadan etlerin üzerinde bırakın.
– İki yemek kaşığı sıcak su koyup tavanın kapağını kapatın.
– Kurutulmuş kırmızı biber serpin.
– Yanında yeşilliklerle servis edin.

Not ;
– Orjinal fajita gibi etinizi farklı bir çok çeşit biberle hazırlayabilirsiniz.
– Acı bir et fajita için jalapeno biberi kullanabilirsiniz.
– Restoranlardaki servise yakın bir fajita servisi için yanında soya soslu süzme yoğurt , çoban salatası ve salsa soslar ile servis edebilirsiniz.
– Lavaş ekmeklerini üçgen kesmek en doğru seçim, etinizi ve yanındaki garnitürleri lavaşa alıp dürümler yaparak yemek en keyiflisidir.

Afiyet Olsun

Reklamlar