MANTARLI ISPANAK KÖKÜ SOTESİ

mantar sotesi

Malzemeleri ;(3-4 kişi için)
* 1 paket mantar (yıkanmış ve iri doğranmış)
* 2-3 diş sarmısak
* 10-12 adet ıspanak kökü
* tuz
* 2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı ;
– Tereyağını tavada eritin ve sarmısakları elinizde kıyarak tavaya atın.
– Daha sonra mantarları tavaya koyup harlı ateşte sık sık karıştırarak kavurun.
– Mantarlar suyunu salınca ıspanak köklerini atıp ateşi kısın.
– Tuzunu ilave edin.Arzu ederseniz pul biber ve kekik ile lezzet verebilirsiniz.
– Ara ara karıştırarak 5 dk kapağı kapalı olarak pişirin.

Not ;
– Ana yemeklerin yanında garnitür olarak da kullanabilirsiniz.
– Ispanak kökleri için aldığınız ıspanakların köklerini ayırarak kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun

Reklamlar