ÇITIR NUTELLA ÇÖREK

Malzemeleri ;(25-30 adet)
* 5 yaprak milföy hamuru
* 5-6 tatlı kaşığı nutella
* toz şeker (üzerine serpmek için)

Yapılışı ;
– Milföy hamurlarını buzluktan çıkartın ve 10 dk bekletin.
– Hamurlar sarılıp rula yapılabilecek yumuşaklığa gelince her yaprağa 1 tatlı kaşığı nutella sürün.
– Hamurları rulo yaparak sarın.
– Her rulodan bir parmak kalınlığında 5 veya 6 adet dilimler çıkartın. Ve buna göre ruloların hepsini kesin.
– Her parçayı toz şekere bulayın.
– Çörekleri yağlı kağıt üzerine yanlamasına dizin.
– Önceden ısıtma yapmadan direk 175 derecede kızara kadar pişirin.

Notlar ;
– Pişme anı biraz takip gerektiriyor, parçalar çok küçük oldukları için pişme kısmından yanma kısmına anında bir geçiş oluyor. Bu yüzden sona doğru sürekli takip etmek en sağlıklı yol.
– Daha bol ve daha güzel olacak düşüncesi ile nutellasını boşuna bol tutmayın. Yoksa rulo yapma aşamasında taşmalar oluyor.
-Ayrıca bol nutella taşımı görüntüde cazip olsa da pişme aşamasında dışta kalan taşmış nutellalar hamurdan önce yanıyorlar. Nutella yukarıdaki ölçü ile yeterli olacaktır.

Afiyet Olsun

Reklamlar