REVANİ

Malzemeleri ;
* 3 yumurta
* 1 çay bardağı şeker
* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı irmik
* 1 su bardağı yoğurt
* ½ çay kaşığı karbonat
* 3-4 damla limon suyu
* 1 pk kabartma tozu
* 1 pk vanilya
* 1 limon kabuğu rendesi

Yapılışı ;
– Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
– Sıvıyağ ve yoğurt ekleyerek çırpmaya devam edin.
– İrmik ,kabartma tozu, vanilya, limon rendesi ekleyin.
– Limon suyunda eritilmiş karbonatı eritip ilave edin.
– Karışımı çırpmaya devam ederken un ilave edilir.
– Ortaboy bir borcamı yağlayın ve karışmı içine dökün.
– Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede kek tamamen pişip nar gibi kızarana kadar pişrin.
– Pişmiş keki daha sonra soğumaya bırakın.
– Soğuma işlemi olurken bir tencerede 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su ,3-4 damla limon suyunu kaynayana kadar karıştırın ve şerbeti hazırlayın.
– Kaynadıktan sonra 5 dk daha kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
– Soğuşmuş kekinizi arzu ettiğiniz porsiyonlama şekline göre kesin.
– Kek soğukken ve şerbet sıcakken şerbeti kekin üzerine kaşık kaşık yavaş yavaş dökün.
– Üzerini kapatın oda ısısına gelen kadar dışarıda daha sonra en az 5-6 saat buzdolabında bekletip servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar