FIRIN SÜTLAÇ

Malzemeleri (4-6 kişilik)
* 3 yemek kaşığı pirinç
* 2 su bardağı su
* 1 litre süt
* 1 su bardağı şeker
* 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
* 1 fiske tuz
* 1 yumurta sarısı
* 1 paket vanilya
* 1 portakalın kabuğunun rendesi

Yapılışı ;
– Pirinçleri yıkayın.
– Büyük bir tencerede 2 su bardağı su ve tuz  ile kaynatın.Pirinçleri kısık ateşte pişirin.
– Pirinçlerin üzerine 1 litre sütten 1 bardak ayırarak kalan sütü koyun.
– Kaynayana kadar ara ara karıştırın.
– Portakal kabuğu rendesi,vanilya ve şekeride kaynamak üzere olan süte ekleyin.
– Nişastayı ayırdığınız süt ile bir kasede topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın.
– Kaynayan sütten kepçe ile süt alıp kasedeki nişastaya karıştırın.Üç kepçe yeterli olacaktır ancak bu işlemi yedire yedire sırayla yapın.
– Kasedeki nişastalı karışımı tencereye ilave edin.
– Bir kaseye yumurta sarısını alın ve yine tencereden kepçe ile süt alıp yedire yedire iyice çırpın.
– Bu karışımıda tencereye süte ilave edin.
– Hazırladığınız sütlacı kaserlere paylaştırın.
– Kaseleri fırın tepsisne koyun ve tepsiye kaselerin yarısına gelecek şekilde su koyun.
– Fırında 220 derecede üzerleri kızarına kadar pişrin.

Afiyet Olsun

 

Reklamlar