ÇÖKERTME KEBABI

Malzemeleri ;(2 kişilik)
* 3-4 dilim antrikot veya kontrfile dana eti
* 5-6 adet patates (soyulmuş ve rendelenmiş)
* 1 adet domates (4’e bölünmüş)
* 1 adet acı sivri biber ( 2’ye bölünmüş)
* 2 kase sarımsaklı yoğurt
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
* patatesleri kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı ;
– Kararmamaları için suda beklettiğiniz rende patatesleri süzüp iyice kurulayın.
– Sıvıyağda kızartın.
– Patatesleri tuzlayıp kenarda beklemeye alın.
– Etleri tavada az zeytinyağı ile ızgara edin.Bu arada Domates ve biberi de közleyin.
– Etleri uzunlamasına şerit şeklinde keserek sıcak olarak tavada bekletin.
– Etlerin pişmesine yakın, başka bir tavada tereyağı eritip üzerine toz biberi sepip eritin.
– Rende patatesleri servis tabaklarına alın. Elinizle yukarı doğru yükselterek tepeleme bir şekil verin.
– Patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
– Etleri üzerine dizin ve tabaklara paylaştırın, közlenmiş biber ve domatesi tabaklara koyun.
– Üzerine biberli tereyağınıda gezdirip, arzu ederseniz kıyılmış maydanoz veya maydanoz dalları ile süsleyerek servis edin.

Afiyet Olsun

 

Reklamlar