MANTI MAKARNA

mantı makarna

Malzemeler ; ( 4 kişilik)
* 250 gr dana kıyma
* 1 paket mantı makarna
* 1 adet kuru soğan (rondoda ince çekilmiş)
* tuz,karabiber
* 1 kase kıyılmış maydanoz
* arzu ettiğiniz kadar sarımsaklı yoğurt
* 3 yemek kaşığı salça
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ
* sumak
* kuru nane
* pul biber

Yapılışı ;
– Kıymayı bir kaseye alıp soğan, maydanoz, tuz, karabiber ilave edin ve güzelce yoğurun.
– Mantı makarnaların içlerini doldurun.
– Mantı makarnaları istediğiniz ayarda haşlayın.
– Haşlama sırasında sarımsaklı yoğurdu ve mantı sosunu hazırlayın.
– Mantı sosu için tencerede sıvıyağı kızdırıp salçayı kavurun.
– İstediğiniz koyuluğa göre kavrulmuş salçaya sıcak su ilave edin.
– Sosu pulbiber, tuz ile tatlandırın.
– Haşlanmış mantıları tabağa alın,üzerine yoğurt ve sos gezdirin.
– Sumak ve kuru nane ile servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar