T-BONE STEAK


Malzemeleri ;(1 kişilik)
Bir gece önceden marine etmek için;

*  1 adet t-bone steak (t- kemikli bonfile)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* tane karabiber
* 1 çay bardağı sızma zeytinyağı


Pişirmesi ile  ilgili notlar;
– T-bone steak etinizi yukardaki malzemeler ile ovup hava almayacak
bir şekilde kapaklı bir kapta bir gece dinlendirin.
– Etinizi öncelikle  kömürde barbekü edin, alternaif olarak fırın elektirikli ızgarası veya dökme demir tava kullanın.
– Pişirme işlemi tamamlanırken tuzunu ilave edin. Daha önceden veya marine sırasında tuzlama yapmayın.
– T-bone steak pişerken sık sık çevirme işlemi yapmadan ağır ateşte pişirin. Bir tarafı pişince çevirme işlemi yapın.
– T-bone steak’i eğer mangalda pişirecekseniz uyumuş ateş denilen özeri kül ile örtülü ateşte yavaş yavaş pişirin.

Afiyet Olsun

t-bone steak nedir ?

Meşhur bir bonfile sunum çeşidi olan t-bone steak eti, hayvanın omuriliği kemiğinin her omurundan özel makinalar ile dilimler halinde kesilmesiyle oluşur. Ortada omuriliği kemiği bulunan bu etin bir tarafı bonfile, diğer tarafı ise kontrfile olarak adlandırılan eti barındırır. Yani T-bone steak, ortada “T” şeklindeki yarım omur kemiği ile bir kemiğin iki yanına yapışık birer parça kontrfile (büyük parça) ve bonfile(küçük parça) demektir.
İçindeki omuriliğine bağlı kaburga uzantısından dolayı T şeklinde bir kemikten dolayı bu isim kullanılmaktadır. Dolayısı ile iki farklı eti bir arada t-bone steak de bulmuş oluyorsunuz. Etin en lezzetli ve yumuşak olan yanı bonfile tarafıdır. Kontrfilelik olan kısım ise sertlik açısından biraz daha sıkıdır. T-bone steakler genel olarak omurilik kemiğinin kalınlığına uygun olarak kesilmelidir ve et kemiği ile birlikte pişirilmelidir.
Kontrfile parça daha büyük bir parça olduğundan dolayı t-bone biraz sert ve sıkı olacaktır. Bu yüzden etin bir gece önceden marine edilmesi gerekmektedir. Kemikli yapısından dolayı t-bone steak asla dövülmeyen bir et çeşididir.

Reklamlar