ÇİLEKLİ CHEESECAKE

çilekli cheesecake

Malzemeleri ;
22 cm yuvarlak kalıp için (8 dilim)
* 1 paket labne peyniri
* 1 paket krema
* 250 gr tuzsuz lor peyniri
* 2 yumurta sarısı
* ½ limon kabuğu rendesi
* 1 paket vanilya
* 160 gr toz şeker (yaklaşık 1 su bardağı)

Tabanı için;
* 2 pk Burçak Bisküvi
* 4/3 bardak süt (bir bardaktan yaklaşık 1 parmak eksik)
* kalıbı yağlamak için 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;
* Üzerini süslemek  için çilek /300 – 400 gr taze çilek (yaklaşık 30-35 adet)

Sosu için;
*200 gr çilek (rondodan geçirilmiş)
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı ;
– Mutfak robotunda bisküvileri süt ile aynı anda parçalayın.
– Bisküvileri daha sonra tabana yayacağınız için elinizle şekil verecek macunumsu bir yumuşaklıkta olmasını sağlayacak kadar çırpmanız gerekiyor.
– Kalıbınızı sıvı yağ ile kenarları dahil her yerini iyice yağlayın.
– Elinizle taban bisküvilerini bir parmak kalınlığında olacak şekilde kalıbın tabana döşeyin.
– Mutfak robotunda labne peyniri, krema, lor peyniri,yumurta sarıları ,rende limon kabuğu, şeker ve vanilyayı iyice çırpın.
– Kalıba, bisküvili tabanın üzerine bütün bu malzemeyi dökün.
– 175 derecede önceden ısınmış fırında arada bir  kürdan batırarak rengi değişip üzeri kahverengi olana kadar yaklaşık 40 dk kadar pişirin.
– Jöleleme işlemini kek soğuk iken yapmak gerektiğinden  keki oda sıcaklığında iyice soğutun.
– Jölesine başlamak için kekin soğumasını uzun süre beklemek ve daha sonra jöleye başlamak daha sağlıklı olacaktır.
– Tencere de çilek püresini, 1 kaşık nişasta ve 2 kaşık şeker ile jölemsi bir kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin.
– Jöleyi ocaktan alıp üzeri kabuk bağlamaması için sürekli karıştırarak biraz soğutun.
– Kalıptaki kekin üzerini komple bu jöle sos ile kaplayın.
– Çilekleri arzu ettiğiniz şekilde sosun üzerine yerleştirin.
– Buzdolabında en az 2 saat bekletip soğuk olarak dilimleyerek servis edin.

Afiyet Olsun..

Reklamlar