IZGARA KONTRFILE

Malzemeleri ;(4 kişilik)
Tavada yapacak iseniz ;

* 8 parça kontrfile (kişibaşı 2 adet)
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* tuz & taze çekilmiş kırık karabiber

Yapılışı ;
– Tavanızı ısıtın ve yağları eritin.
– Çok kısık ateşte etlerinizi tavaya yerleştirin.
– Kısık kısık etlerinizi tek taraflı olarak pişirin.
– Etlerin üzerinde kanlanma olunca tersini çevirin.Kısık ateşte pişirmeye devam edin.
– Etlerin iki tarafıda istediğiniz ayarda pişince ateşi yükseltip etlere renk verene kadar pişirmeye devam edin.(yağ ilavesi gerekebilir)
– Etleriniz nar gibi olunca tavadan tuz ve karabiber serperek alın.

Kontrfile ;
Kontrfile dananın kuyruk sokumuna en yakın et türüdür.Kontrfile en iyi ızgaralık biftek elde edilen ettir.Diğer kısımlara nazaran daha yağlımsıdır ve yumuşaktır.Marine etmeye veya önceden soslamaya gerek yoktur.
Çöp şiş yapımı içinde tercih edilir. Kuşbaşı doğranarak da kullanılabilir. Bir alt adale grubunu da dahil ederek, kemikli şekliyle hazırlandığında “T-bone” adı verilen özel sunum biçimi ortaya çıkar.

Afiyet Olsun

Reklamlar