TAVUK & PİLAV

Malzemeleri ;(4-6 kişi için)
* 1 adet orta boy bütün tavuk
* 1 adet kuru soğan (soyulmuş ve 4’e bölünmüş)
* 1 adet havuç (soyulmuş ve doğranmış)
* 1 çay kaşığı tane karabiber
* yeteri kadar tuz

Yapılışı ;
– Tavuğunuzun sığayacı kadar büyük bir tencereye su ile doldurun.
– Havuç ve soğanı koyup,tavuğu tencereye koyun.
– Tane karabiberleri serpin.
– Altı kısık olarak kapağı kapalı tavuğunuzu haşlayın.
– Daha sonra suyunu değerlendirmek ve pilav yapmak için ayırın.Tavuğu süzün.
– Oda sıcaklığında ılık hale getirin.
– Daha sonra pilav ile servis edin.

Afiyet Olsun

Pilav Malzemeleri ;(4-6 kişi için)
(Pilav ölçüsünü her zaman 1 ölçüye 1,5 ölçü olarak planlayabilirsiniz)

* 1 bira bardağı pirinç
* 1,5 bira bardağı sıcak su (tavuk suyu karışık)
* 1 kaşık sıvı yağ
* 1 kaşık tereyağ

Yapılışı ;
– Pirinçleri yıkayın ve süzdürün.
– Tencerede yağları kızdırın ve pirinçleri atıp 2-3 dk kavurun.
– Daha sonra sıcak suyu ilave edin.
– Tuzunu ayarlayıp altı kısık olarak pişirin.
– Pilavınız suyunu çekip üzeri delik delik olduğunda ateşten alıp 1-2 kere karıştırarak demlenmeye bırakın.
– Yaklaşık 3 dk sonra servis edin.

Afiyet Olsun

 

Reklamlar