KIYMALI & YOĞURTLU TİRİT



Malzemeleri ;(3 kişilik)

* 300 gr kıyma
* bayat ekmek dilimleri
* 1 kase sarmısaklı yoğurt
* 1 adet orta boy soğan ( küp doğranmış)
* 2 tatlı kaşığı salça
* 1 kase kıyılmış maydanoz
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* ekmek kızartmak için sıvıyağ
* tuz & karabiber

Yapılışı ;
– Ekmekleri kuşbaşı şeklinde doğrayın.
– Yemeği servis edeceğiniz tabaklara ekmekleri koyup önceden bir porsiyon ayarlaması yaparak yeterli miktarda ekmek hazırlayın.
– Ekmekleri derin bir tencerede azar azar yağ ilave ederek karıştırarak kızartın.
– Ekmekleri fırın tepsisine dizin ve yaklaşık 180 derecede ısıtıp,bekletin.
– Bir tencerde sıvıyağ kızdırıp kıymayı yağda kavurun ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
– Suyunu çekmesine yakın soğanı ilave edip tuz ve karabiber serpin.
– Altı kısık olarak kavurmaya devam edin.
– Salçayı ilave edin.Karıştırarak salçanın çiğ tadının kaybolmasını sağlayın.
– Tencereye yaklaşık 2 çay bardağı kadar sıcak su ilave edip 5 dk daha kısık ateşte pişirin.
– Tencerenin altını kapatıp sıcakta beklerken,fırın tepsinindeki ekmekleri fırın ızagarsında iyice ısıtıp kıtır bir hale getirin.
– Servis tabaklarına ekmekleri koyup,yoğurt ve kıymayı koyarak,maydanoz ile servis edin.
Afiyet Olsun

Reklamlar