HÜNKAR BEĞENDİ

Malzemeleri ;(4 kişilik)
* 500 gr dana eti kuşbaşı
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* tuz ve karabiber

Patlıcan Beğendi tarifi için tıklayın.

Yapılışı ;
– Tencerede eti sıvıyağ ile kavurmaya başlayın.
– Et suyu salıp çekince salçayı ilave edin ve salça çiğ tadını kaybedene kadar kavurmaya devam edin.
– Etlerin üzerini kaplayacak kadar sıcak su koyun.
– Etlerin suyu kaynayınca ateşi iyice kısın. Suyunu tekrar çekip etler pişene kadar pişirin.
– Etlerin pişimi sırasında beğendiyi tarifine göre hazırlayın. Eğer beğendiyi önceden hazırlarsanız beğendiyi etler pişene kadar  ılıkta tutup demlendirin.
– Etler hazır olunca tuz ve biberini ayarlayın.
– Beğendi üzerinde etleri sıcak servis edin.
Afiyet Olsun

Reklamlar