LAKERDA NASIL YAPILIYORMUŞ ?

 

Palamut ve toriğin kafa ve kuyruk tarafı alınarak lakerda olmaya elverişli gövde kısımı temizlenir. İç organlar komple ayıklandıktan ve temizlendikten sonra 3-4 parmak genişliğinde parçalara bölünür.
Bu parçalar tatlı suda 10-15 dakika bırakılır ve 6-7 defa sudan geçilirlerek kanı alınır. Pıhtılanmış kan veya ilik vs. var ise bıçak ucu ile alınır. Tamamen temizlenen parçalar 4-5 saat soğutucularda süzülerek bekletilir. Kesilmiş parçalar tenekelere üzerine kaba tuz konup sıkıştırılarak istiflenir. Üzerine bir tahta parçası yerleştirilir. Tahtanında üzerine ağırlıklar konur. Lakerdalar 8-10 gün içinde olgunlaşır. Sonbahar döneminde yapılan lakerdalar buzdolaplarında saklanırlar.
Tenekeden çıkan parçalar servisten önce 4-5 saat sık değiştirilen suda bekletilmelidirler.

Reklamlar