TAVUKLU & SEBZELİ QUESADILLA

Quesadilla ;
Quesadilla aslen Meksika mutfağına özgü bir yemek. Zamanla Dünyanın bir çok mutfağına yayılmış hatta değişikliklere uğramıştır. Özellikle Güney Amerika bölgesinde Meksika mutfağının dışına çoktan çıkmış, country tarzı bütün pub ve barların snack menülerinde yer almıştır.
Quesadilla sınırsız bir yaratıcılık ile türlü türlü şeflerin elinde ve mutfaklarda bir çok şekil almış. İçi tamamen yaratıcılığa kalmış. Tavuklu, sebzeli, acılı, acısız, deniz mahsüllü, bonfileli, taco cipsli, mısırlı vs. her türlüsünü geliştirmek mümkün.
En büyük özelliği ve vazgeçilmez olanı tabii ki dışındaki tortilla ekmeği! %100 mısır unundan ve sarımsı renkte olanları gerçek tortilla olarak bilinir.
Quesadillanın pişirme tekniği şu şekilde açıklanabilir. Tortilla ekmekleri ısıtılıp hafif gevrekimsi bir çıtırlığa ulaşana kadar ızgara edilir. Bu işlem sırasında tortilla ekmeklerini birbirine tutturacak peynir eritmesi yapılır. İçerik olarak arzu edilen malzemeler ile ister iki kat tortilla isterseniz üç kat tortilla kullanılarak yapılabilir. Yemeğin orjinal peyniri OAXACA peyniridir.



Malzemeler ; ( 3 katlı 2 adet quesadilla için)
* 1 kaseden biraz fazla kaşar peyniri (rendelenmiş)
* 6 adet tortilla
*  tuz & karabiber
* 1 adet patlıcan (soyulmuş ve dilimlenmiş)
*  tereyağ
* 1 çay bardağı bezelye
* 1 adet havuç (rendelenmiş)
* 1 adet soğan (piyazlık doğranmış)
* 1 adet tavuk göğüsü ( tavla zarı gibi ufak ufak kesilmiş)
* 1 adet paprika kırmızı biber ( küp küp doğranmış)

Fotoğraftaki tarif 2 katlı olarak yapılmıştır.

Yapılışı ;
– Tavukları haşlayın. Tavuklar haşlanırken bir tavada az sıvıyağ kızdırın.
– Tavada öncelikle biberleri soteleyin, ardından soğan ve havucu ilave edin.
– Tavukların suyundan 2-3 kaşık sebzelere döküp bezelyeleri de atın.
– Kapağı kapalı olarak 2 dakika kadar daha pişirip sebzeleri iyice yumuşatın.
– Tavayı ılınması için kenara alın. Tavukları da süzüp ılınması için bekletin.
– Patlıcanları ızgaraya dizip üzerlerine zeytinyağı ve kekik serperek ızgara edin.Ve patlıcanları da ılıkta bekleyen sebzelerin yanına alın.
– Quesadilla’nın içi için gerekli herşey hazır oluduğunda tortillalarınızın boyuna uygun bir teflon tavayı ısıtın.
– 1 adet tortilla ekmeğini dışını fırça ile hafif yağlayarak ısıtın.(bu tortilla orta kat için olacak)
– Daha sonra tortillayı kenara alıp başka bir tortilla ekmeğini aynı şekilde kısık ateşte ısıtın.
– Üzerine patlıcanları dizin ve aralıklı olarak gelişi güzel kaşar serpiştirin.
– İlk ısıttığınız orta kat tortillayı üzerine kapatın. Tavada kısık ateşte devam ederek diğer sebzeli karışımdan ve tavuktan koyup yine  kaşar serpin.
– Tuz & biber ve arzu ediyorsanız acısını ayarlayıp başka bir tortilla ile üzerini kapatıp,
3 katlı quasadillanızı hemen çevirin.
– Kısık ateşte quesadillanın diğer tarafı da kızarıp katların yapışma işlemi gerçekleşince bir tahta üzerine alın.
– Arzu ettiğiniz şekilde porsiyonlayın.
– Yanında çeşitli soslar, yeşillik vs ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

 

Reklamlar