MANTARLI RISOTTO

Malzemeleri ;(3 kişilik)
* 2 su bardağı risotto pirinci (arborio pirinci)
* 1 kase kıyılmış ve yıkanmış mantar
* 3 yemek kaşığı parmesan peyniri
* 2 tatlı kaşığı tereyağ
* 1 diş sarmısak
* tuz
* 1 litre kaynamış ve ılınmış su
Yapılışı ;
– Bir tatlı kaşığı tereyağını derin bir sos tenceresinde eritin.
– Sarımsak ve mantarları ilave edin.
– Mantarlar suyunu saldıktan sonra çekmesine yakın pirinci ilave edin.
– Sürekli kavurmaya başlayın.
– Ara ara durup tekrar karıştırın.
– Daha sonra 1 litre ılık suyu 4-5 kere de tüketecek şekilde pilava parça parça ekleyin.
– Her ekleme sonrasında yeni ekleme yapmadan önce kavurarak bir önce eklediğiniz suyu çektirmiş ve pirinçin nişasta salar halini görmeniz gerekiyor.
– Suyu eklemeyi tamamiyle bitirdikten sonra pirincin pişip pişmediğini kontrol edin.
– Pirinç normal bir pilav gibi pişmiş ise ateşten alın ve diğer parça tereyağını ve parmesan peynirini ilave ederek risottoyu kıvamlandırıp lezzetlendirin.
– Daha sonra yardımcı yemek, ana yemek veya garnitür olarak sıcak servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar