MERCİMEK KÖFTESİ

yatay updates formatı

Malzemeleri ;
* ½ bardak ince bulgur (köftelik)
* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 kuru soğan (küp Küp)
* ½ su bardağı kıyılmış yeşil soğan
* ½ demet kıyılmış maydanoz
* 1 tatlı kimyon
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* ½ çay bardağı sıvı yağ
* Pul biber ve tuz
* 1 çorba kaşığı salça

mercimek köftesi

Yapılışı ;
– Mercimekleri üzerini bir parmak geçecek kadar tuzlu suda geniş bir tencerede haşlayın.
– Mercimekler pişer pişmez (eritmeden) altını kapatın ve ocaktan alın.
– İnce bulguru da ekleyip mercimekleri karıştırılıp kapağı kapalı olarak kenarda bekletin.
– Demlenip, bulgurlar mercimeğin sıcağı ile yumuşayana kadar bir yerde bekletin.

– Bir tavada tereyağı ve sıvıyağ kızdırıp, kuru soğan ve salçayı karıştırılarak kavurun.
– Kavrulmuş soğanlı salçayı mercimek ve bulgura ekleyin.
– Malzemeleri iyice karıştırın , el girecek kadar bir soğukluğa gelince diğer tüm malzemeleri ve baharatları ilave edilip yoğurun.

– Baharat ve tuz ayarını kontrol edip ve el ile şekil verilerek köfteler hazırlayın.

Afiyet Olsun

 

Reklamlar