KANEPE ÇEŞİTLEMELERİ

  
Kanepe tamamiyle hayal gücü ve zevkle yaratılan bir şey. Bir sınıflandırma yapmanın hatta tarif yazmanın anlamı yok. Temel olarak yukarıdaki malzemeler ve değiştirilerek bir çok çeşit yaratmak mümkün. Bu yüzden yukarıdaki liste benim listem, siz de kendi listenizle kanepe çeşitlerinizi önceden kafanızda belirleyin. Aşağıda temel bir kanepe yapmanın tarifi var. İyi bir nizamplas yaparak ön hazırlığı tamamlayın, doğranacakları doğrayın, sürülecekleri hazırlayın.
Sonrada işe koyulun.

 Malzemeleri ;(8-10 kişilik)
* 1 paket tost ekmeği
* yumuşak margarin
* cherry domates (1/4 doğranmış)
* salam dilimleri
* salçalı peynir
* marul yaprakları
* beyaz peynir ( küp kesilmiş ve çörek otu serpilmiş)
* burger peyniri
* turşu dilimleri
* kokteyl zeytin
* sucuk dilimleri
* kaşar dilimleri 

Kanepe çeşitler

Yapılışı ;
– Ekmeklerin kenar kısımlarını traşlayın ve istediğiniz şekillerde dilimleyip kenarda hazır tutun.

kanepe yapımı

– İlk olarak ekmeklerin zeminine sürülecekleri belirleyin. Ekmek çeşidine göre veya şekline göre bir sınıflandırma yapabilirsiniz. Margarin, labne, krem peynir, salça, meze çeşitleri, hardal vs sürüp çeşitlerinizin baskın tadlarını belirleyin. 

kanepe tarifi– Daha sonra sürdüklerinize göre bir sınıflandırma yaparak üzerlerine koyacak ikinci malzeme belirlenmeli ve sonrasında diğer çeşitler.
– Hazırlaması keyifli oluyor gerçekten.

jambonlu kanepeFotoğrafta yer alan kanepelerimiz ;

Margarin / Burger peyniri / Sucuk / Salatalık / Cherry Domates

Salçalı peynir / Marul / Beyaz Peynir

Hardal / Turşu / Kaşar / Salam / Zeytin

Labne Peyniri / Marul  / jambon / turşu / kaşar peyniri / koktey zeytin

Afiyet Olsun

 

 

Reklamlar