ELMALI AY ÇÖREĞİ



Malzemeler ;
* 4-5 adet kırmızı elma (soyulmuş ve rendelenmiş)
* 1,5 yemek kaşığı tereyağ
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 su bardağı öğütülmüş ceviz içi
* 20 yaprak milföy hamuru
* 1 adet yumurta (çırpılmış)
* Pudra şekeri

Yapılışı ;
– Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın,
– Elmaları yumuşak tereyağına rendeleyin ve çatal ile karıştırın,
– Teflon bir tavayı ısıtın ve tereyağlı elmayı koyarak karıştıra karıştıra yağı eritin ve elmaları kavurmaya başlayın,
– Yağ erimeye başlayıp elma su salmaya başlayınca toz şekeri tavaya serpin ve karıştırma işlemine devam edin,
– Karışımı sık sık karıştırarak ısı ayarını bozmadan kavurun,
– Daha sonra ceviz içini ilave edip ateşi iyice kısın,
– Tarçın ilave ederek şeker ve elmadan doğacak ekşilik ve tatlılık ayarını zevkinize göre dengeleyin,(tuzlu bir hamur içine koyulacağı düşünülerek biraz tatlı ve bal kıvamında hazırlanması iyi sonuç verecektir.)
– Hamurları tezgahta açık olarak çözdürüp,yumuşatın,
– Elmalı karışımı bir tabağa alıp 10-15 dakika kadar soğutun,
– Elmalı karışımdan çatal ile hamura yayarak karışımdan paylaştırın,

– Hamurlarda karışımı paylaştırdıktan sonra sarma işlemine başlayın,
– Hamurun bir ucundan rulo yaparak hamuru sarın ve uç kısımlarından katlayarak yarım ay şekli verin,

– Kruvasanları yağlı kağıt üzerine dizin,
– Çırpılmış yumurtayı fırça yardımı ile kruvasanlara sürün,
– 175 derecede kızarıp kabarana kadar pişirin,
– Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar