PEYNİRLİ POĞAÇA

Malzemeler ;
* 1 su bardağı sıvıyağ ve erimiş tereyağ karışımı
* 1 su bardağı sulu yoğurt (cıvık)
* 2 su bardağı un (başlamak için daha sonra aldığı kadar gerekli olacak)
* 1 yumurta akı
* 1 pk kabartma tozu
* arzu kadar ettiğiniz iç malzemesi (peynirli,tavuklu,sebzeli,sucuklu vs)
* tuz
* 1 yumurta sarısı
* çörekotu

 

Yapılışı ;
– 2 bardak unu bir kaba koyup ortasını açın.
– Yoğurt,yağ,yumurta akı ve tuzu koyun.Üzerine biraz un serpip kabartma tozunu koyun.
– Malzemeyi el ile yoğurun.Elde edilen hamura aldığı kadar un ekleyerek kulak memesinden biraz cıvık bir hamur elde edin.
– Hamurunuzdan parçalar kopartıp eliniz ile oval olarak tezgaha açın.
– İçine malzemesini koyup yarım ay olarak katlayın.
– Hamur ve iç malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayarak poğaçaları hazırlayın.
– Yumurta sarısını biraz tuz ile çırpıp üzerine sürün.
– Çörekotu serpip 175° de fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
– Daha sonra istediğiniz kalınlıkta dilimleyerek servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar