PAZILI BÖRÜLCE

pazılı börülce

Malzemeleri ;
* 1 su bardağı kuru börülce
* 1 demet pazı ( yıkanmış ve ayıklanmış)
* 1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
* 3-4 diş sarımsak (dövülmüş)
* kırmızı pul biber
* tuz & karabiber
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Yapılışı ;
– Börülceyi tencerede yumuşayana kadar haşlayın ve süzerek soğutun. Haşlarken çok çabuk yumuşayacağı için sık sık kontrol edin.
– Börülce haşlanırken ayıklanmış ve doğranmış pazıyı hazırda bekletin.
– Bir tencerede sıvıyağda soğanı kavurun.
– Pazıları ilave edin. Üzerine börülceleri de ilave edin ve çok az su ile kapağı kapalı olarak 2-3 dk kaynatın.
– Bir tavada zeytinyağı kızdırın ve sarımsakları içine atıp karıştırın, pul biber serpip hepsini pazılı karışıma dökün.
– Tuz ve biber ile tatlandırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
– Soğuk olarak servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar