TAVUKLU PAÇA

Malzemeleri ; (4-6 kişilik)
* 3 parça tavuk baget
* 1 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 3 yemek kaşığı un
* 2 diş sarımsak (dövülmüş)
* 1 yemek kaşığı sirke
* 3 yemek kaşığı
* pul biber

Yapılışı ;
– Tavukları tencerede haşlayın. Tavuğun suyunu çorbada kullanacağınız için ılık bir şekilde kenarda bekletin.
– Tavukları içinden alın ve  kenara ayırın, soğutun. Daha sonra tavukları tifterek ayıklayın.
– Başka bir  tencereye bir yemek kaşığı tereyağı  koyun ve eritin, unu ilave edin.
– Unu kokusu çıkana kadar kavurun.
– Tercih ettiğiniz kıvama göre yeterince ılık tavuk suyu ekleyin. Suyu ilave ederken bir yandan unu tel ile çırparak çorbayı istediğiniz kıvama getirin.Yaklaşık 6 bardak kadar su yeterli olacaktır.
– Daha sonra un ile bağlamış olduğunuz tavuk suyunu kaynayana kadar karıştırın.
– Çorba kaynadıktan sonra tiftilmiş tavukları da ilave edin.
– Sarımsağınızı havanda dövün ve havana sirkeyi ekleyin. Sirke ve sarmısağı iyice karıştırın.
– Sarımsaklı sirkeyi de ilave edin.
– Bir tavada bir yemek kaşığı tereyağı eritip  ve soğan da yanmadan kısık ateşte kavurun.
– Tereyağlı soğanları da daha sonra çorbaya ilave edin.
– Tuz ve biberini ayarlayıp pul biber ekleyin. Yaklaşık bir dakika daha kaynatın ve ateşten alın.
– Arzu ederseniz üzerine tereyağ biber yakarak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Reklamlar