Chicken Tenders

chicken tenders

 Malzemeleri ; (2 kişilik)
* 10-12 parça piliç bonfile uç kısmı
* 2 kase pane harcı (arzu ettiğiniz pane harcınızı hazırlayınız)
* 1 adet beyazı
* 1 yemek kaşığı kurutulmuş maydanoz
* 1 yemek kaşığı mısır nişastası
* kızartmak için sıyıyağ

Yapılışı ;
– Orjinalinde tender tavuk parçaları bonfilelerin uç kısımlarından elde edilir.
– Tavuk bonfileleri güzelce ayırın ve uç kısımlarını alın.Bu uç kısımları tender yapımında kullanacaksınız.

tenders nasıl yapılır

 

tenders yapımı

– Sırasıyla tavukları panelemek için kaselere pane harcını,nişastayı ve çırpılmış yumurta’yı
hazırlayın.
– Pane harcına tuz ve karabiber ekleyin,kurutulmuş maydanozuda koyun.
– Tavuklarınızı önce nişastaya sonra yumurtaya ve sonrasın da pane harcına bulayın.
– Bütün tavuklarınızı bu işlemi tekrarlayarak paneleyin.
– Daha sonra alçak bir tavada bir parmak sıvıyağda pane tendersları kızartın.
– Sıcak olarak garnitürlerle veya soslarla servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar