TAVUKLU & MANTARLI KREMALI SPAGHETTI


Malzemeleri ;(4 kişi için)
* 1 paket spaghetti makarna
* 2 adet piliç bonfile ( şerit doğranmış)
* 1 çorba kasesi doğranmış ve yıkanmış mantar
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 kaşık tereyağ
* 1 çorba kasesi parmesan peyniri
* tuz
* 1 diş sarımsak (dövülmüş)
* 1 kutu yemeklik krema
Yapılışı ;
– Makarnayı paket üzerindeki tarifine göre pişirin.
– Makarnanızı soslayacağınız için ılık olmasını sağlamanız gerekiyor. Bu yüzden makarnanız haşlanırken kremalı tavuğu hazırlamak daha iyi olacaktır.
– Bir tavada sıvıyağı ısıtın ve sarımsağı koyun.
– Şerit tavuk göğüsleri içine ekleyin.Sulanana kadar ara ara tavayı sallayarak tavukları pişirin.
– Tuz ilave edin. Mantarları ilave edin ve mantarlar su salıp çekene kadar ara ara karıştırarak kavurmaya devam edin.
– Soya sosu ilave edin ve 2-3 dk daha kavurup kremayı ilave edin.
-Makarna haşladığınız tencereye tereyağı atıp eritin ve süzdüğünüz makarnanızı tencereye koyun. Üzerine sosu gezdirerek makarnanızı sos ile 2 dk kadar ısıtın.
– Servis tabağınıza makarnanızı alıp ilave nane ve parmesan peyniri ile birlikte  servis edin.
– Arzu ederseniz makarnayı servis tabağınıza alıp üzerine sosu ayrı olarak gezdirerekte servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Reklamlar