TOP KABAK DOLMASI

top kabak dolması

Malzemeleri ; (6 kişilik)
* 6 adet top kabak
* 1 adet soğan (küp doğranmış)
* 1 çay bardağı pirinç
* 1 fincan kıyılmış dereotu
* 1 çay bardağı z.yağı
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* tuz ve karabiber
* 1,5 su bardağı kadar su
* 100 gr dana kıyma

top kabak dolma

Yapılışı ;
– Kabakları yıkayın ve tepelerinden kesin.Kestiğiniz tepeleri her birine kapak olacak formda kesin.
– Kabakların içlerini oyun ve tuz serpin.
– Bir kase içerisinde soğan, yıkanmış pirinç, kıyma, tuz ve karabiberi iyice birbirine karıştırın.
– Kıymalı harca zeytinyağı, dereotunu, ve naneyi ilave edin.
– Hepsini tekrar güzelce yoğurup, harmanlayıp karıştırın.
– Kabakların içine kıymalı harcınızdan paylaştırarak doldurun.
– Kabaklardan çıkan kapakları da üzerlerine kapatın.
– Yassı bir çelik tencereye kabakları dizin,üzerine su gezdirip orta karar ateşte pişirin.
– Yaklaşık 30 dakika sonra ateşten alın ve tencereden çıkarmadan kendi halinde ılındırın.
– Ilık olarak bol dereotu veya yoğurt dökerek servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar