ANASONLU ÇÖREKLER

Malzemeleri ; (20-25 adet)
* 3 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı çörek otu
* 1 yemek kaşığı rezene
* 1 pk yaş maya
* 2 yumurta
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 2-3 yemek kaşığı erimiş tereyağ

Yapılışı ;
– Unu bir kaba alın ve  tuz ile mahlepi ekleyin.
– Daha sonra unun ortasını çukur hale getirin.

– Ayrı bir kasede yoğurt içinde yaş mayayı ezerek çözündürün.
– Unun ortasında açtığınız çukura yoğurtlu mayayı, erimiş tereyağını, çörek otu, rezene ve yumurtaları kırıp koyun.
– Bütün malzemeleri ele yapışmayacak özellikte bir hamur elde edene kadar yoğurun.
– Yoğurma işlemi el ayarınıza göre ve malzemelerin kalitesine göre farklılık gösterebilir bu yüzden azar azar elinizle hamurun cıvık veya sertliğine göre su veya un ilave etmek durumunda kalabilirsiniz.

– Hamur elinizi bırakıp yapışmayan bir kıvama gelince hamurun üzerine bir nemli bez örterek 20 dk kadar mayalandırın.
– Yaklaşık 30 dk sonra hamuru merdane ile tezgaha açın ve su bardağının ağzı ile yuvarlak kalıplar çıkartın.
(veya arzu ettiğiniz bir kalıp ile)
– Yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsinine hamurları dizin.
– Üzerlerine yumurta sarısı sürerek ısınmış fırında 180 derece de 20 dk kadar ara ara
kontrol ederek pişirin.

Afiyet Olsun

Reklamlar